Un paramedic SMURD loveste un pacient aflat in coma cu un parizer ,facindu-l :”BETIVANE”!Ce merita acesta?

Ministrul de Interne, Carmen Dan, cere IGSU şi DSU să ia măsuri urgente după ce pe Facebook a apărut o înregistrare în care un membru al unui echipaj de intervenţie de urgenţă batjocoreşte un pacient inconştient, lovindu-l în zona capului cu un baton de parizer şi adresându-i-se cu „beţivanule”.

Înregistrarea a fost publicată sâmbătă, pe Facebook, de un bărbat din Orşova, judeţul Mehedinţi, împreună cu mesajul: „Aşa se poartă băieţii de la smurd cu pacienţii! Ce ziceţi domnule Arafat, o fii bine aşa?”.

Pe imagini se poate observa cum un membru al unui echipaj de intervenţie de urgenţă batjocoreşte un pacient ce pare inconştient, lovindu-l în zona capului cu un baton de parizer şi adresându-i-se cu „beţivanule”.

„Am urmărit cu indignare imaginile apărute în spaţiul public din care se observă cum un membru al unui echipaj de intervenţie de urgenţă batjocoreşte un pacient care avea nevoie de ajutor. Acţiunea unui singur om poate arunca stigmatul asupra unei întregi instituţii şi asupra a zeci, sute sau mii de oameni care îşi fac datoria în cel mai onorabil şi profesionist mod cu putinţă! Ştiu că Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a demarat verificări în acest caz şi cer IGSU şi DSU să ia măsuri urgente! Acest personaj nu mai poate fi parte a echipei de elită numite SMURD. Acest personaj afectează grav o echipă valoroasă, tocmai pentru că valoarea sa, ca om, nu depăşeşte preţul unui baton de parizer!”, a scris, pe Facebook, Carmen Dan.

Şi reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au cerut oamenilor care au mai multe informaţii despre acest incident să le pună la dispoziţie, precizând că dezaprobă ferm atitudinea manifestată de paramedicul respectiv.