Stire !Cristian Ghinea alt deputat mafiot din USR ,ales europarlamentar , ce a facut milioane de euro cu mafia PSD si nu a votat motiunea de cenzura impotriva cabinetului PSD-ALDE-Dancila!Iata dovada!

Afacerile cu statul ale USR-istului acuzat de trădare! Finanțări anuale pentru unul dintre ‘băieții deștepți’ ai Guvernului Cioloș

Un mega-scandal a izbucnit în Opoziție, după ce Cristian Ghinea, deputat USR, fost ministru în Guvernul Cioloș, a demisionat din Parlamentul României pentru a pleca în Parlamentul European, fără a vota la moțiunea de cenzură ce a avut loc marți, împotriva Guvernului Dăncilă.

Lui Ghinea i s-a reproșat că nu a procedat la fel ca alți parlamentari care au prins un fotoliu în Parlamentul European, după alegerile din 26 mai. De exemplu, Traian Băsescu a demisionat de-abia după ce a votat moțiunea de cenzură.

Bugetul.ro vă prezintă astăzi informații despre afacerile pe care Cristian Ghinea le-a avut cu statul român.

În toamna anului 2016, presa dezvăluia că europarlamentarul USR-PLUS a încasat anual sume importante de la Ministerul Afacerilor Externe, chiar și atunci când acesta a fost condus de un membru al Partidului Social Democrat.

„Cristian Ghinea este un favorit al unei specii particulare de contracte de stat, cele cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Fără nicio competenţă pe zona post sovietică, nici măcar lingvistică, ONG-ul său şi al partenerului său, Ciprian Ciucu (n.r. – atât Ghinea, cât și Ciucu au demisionat din consiliul director al Centrului Român de Politici Europene), CRPE, e cel prin care MAE a ales să facă politica statului român pe proiectata frontieră iluzorie a NATO, adică în Moldova, Georgia şi Ucraina.

Începând cu anul 2012, CRPE devine abonat regulat al Departamentului de Asistență Oficială pentru Dezvoltare al MAE, obţinînd 34.000 euro în 2012, 140.000 în 2013, 104.000 în 2014 (n.r. – între anii 2012 și 2014, la cârma MAE s-a aflat social-democratul Titus Corlățean) şi tot aşa până în prezent. Moldovei i se construieşte capacitatea instituţională în cooperare cu ANI din România, Georgia e ajutată să implementeze acordul de asociere, multe şi variate subiecte pe toate planurile. Chiar dacă mai sunt şi alte ONG-uri care cooperează cu AOD, CRPE e singurul care are anual venituri consistente şi totodată singurul care nu are drept competenţă Marea Neagră sau Caucazul”, relata, în 2016, România Curată.

„Cea mai notabilă realizare a ministrului Ghinea a fost aprobarea din fondul operaţional aflat în subordinea MFE a proiectului cu dedicaţie SII pentru SRI, care adaugă 25 de milioane de euro la fondurile pentru supravegherea neconstituţională a cetăţenilor, inclusiv date despre sănătate, executate de regulă prin intermediul unor firme securiste faimoase”, mai scria sursa citată, la vremea respectivă.

În iunie 2016, CRPE anunța „oficializarea componenței noului Consiliu Director după preluarea unor funcții în Guvernul României de către foștii directori ai organizației: Cristian Ghinea – actual Ministru al Fondurilor Europene, Dragoș Dinu, desemnat secretar de stat în MFE și retragerea lui Ciprian Ciucu, fost președinte și membru al boardului executiv al CRPE, care a decis să se implice în politică”.