Iata cine e Mohammad Murad -Phoenicia ,arabul securitatii ceausiste se zice, ce acum ia gratis toata Romania!Romanii sunt saraci, iar ei bogati.Ce facea cu teroristul Keser Fatih in hotelurile sale Perla Majestic o sa va spunem!Va urma!PNL il vrea primar la Constanta!

Mohammad Murad, un agent arab de succes infiltrat in turismul românesc

0

Mohammad Murad, un agent arab de succes infiltrat in turismul românesc

Federaţia patronatelor din turismul românesc este păstorită, de exact patru ani, de întreprinzătorul libanez Mohammad Murad, acuzat în trecut că ar fi „agent mathaba SRI-KGB”, orice ar însemna asta.

Într-o carte care a văzut lumina tiparului de ceva vreme, generalul (r) Ion Pitulescu, fost comandant al Poliţiei Române, susţine despre respectivul că ar fi fost implicat până peste urechi în afacerile „Ţigareta 1″ şi „Ţigareta 2″. De asemenea, există acuzaţii la adresa aceluiaşi personaj că ar fi unul dintre finanţatorii organizaţiei palestiniene Amal, latura politică a organizaţiei teroriste Hezbollah. SRI şi SIE l-au avut o vreme în atenţie, opunându-se ca libanezul să primească cetăţenia română, dar până la urmă s-a căzut la pace.

Exponentul mai mare al familiei, Mohammad, dar şi fraţii săi Ahmed şi Hassan, pot fi consideraţi pe bună dreptate nişte „români” de mare succes, de vreme ce-au ajuns să controleze turismul mioritic şi nu numai. Dacă majoritatea (89%) fermelor şi abatoarelor de păsări din ţară se află la ora actuală în proprietatea unor cetăţeni arabi de toată isprava, la fel ca şi o bună parte din unităţile de prelucrare primară a lemnului, iar sectorul sănătăţii (inclusiv SMURD) este controlat de siriano-românul Raed Arafat, se pune întrebarea când vom avea şi un premier de aceeaşi naţionalitate, că tot ne-am plictisit de ciorovăielile dintre Ponta, Blaga, Gorghiu, Predoiu şi cine s-o mai nimeri, dacă tot avem un preşedinte nemţ, făcând parte din Masoneria germană.

Islamişti, mândria ţării

În paranteză fie spus, nu mai putem mândri şi cu alţi musulmani de marcă, ce au fost sau mai sunt în vogă în România, cum ar fi: Zaher Iskandarani, Fathi Taher, Omar Hayssam, Jabri Tabizi, fraţii Awdi sau Kamel Kander, fost consilier personal al lui Hrebenciuc, pe când acesta era secretar general al Guvernului României.

Nu, materialul de faţă nu se constituie nici pe departe într-un discurs naţionalist, ci într-unul privitor la succesul nemaipomenit în afaceri al libanezului Mohammad Murad, trimis în ţara noastră pe vremea lui Ceauşescu, chipurile, ca să facă şi el o facultate. Dar, s-o luăm cu începutul.

Posesor al unei averi de sute de milioane de euro, Mohammad a fost susţinut şi promovat în afaceri de formidabila gaşcă fără frontiere compusă din Ion Iliescu – Viorel Hrebenciuc – Vasile Blaga – Călin Popescu Tăriceanu – Dan Matei Agathon, Graţiela Gavrilescu şi mulţi alţii. Asta după ce în anii ’90, împreună cu cei doi fraţi, a făcut trafic cu ţigări şi cafea în stil mare – mărfuri foarte solicitate la vremea respectivă de consumatorul român.

Cine cu cine colaborează?

Că a finanţat (poate mai finanţează şi în continuare – dracu’ ştie!) organizaţii teroriste arabe, n-o spunem noi. A susţinut-o chiar un înalt demnitar roman din sânul Comisiei parlamentare comune pentru controlul SRI, al cărui nume nu-l mai menţionăm, ca să nu-i dăm bătăi de cap suplimentare în prag de pensie. Omul a zis aşa, la vremea respectivă: „În perioada 1999 – 2001, printr-o sucursală a unei bănci (din România – n.n.) s-au efectuat transferuri în valoare de 160 de milioane de dolari către o ţară din Orientul Mijlociu, în contul unor firme sau oameni de afaceri cunoscuţi ca aparţinând unor grupări islamiste extremiste”. Operaţiuni în urma cărora s-a dispus monitorizarea libanezului Mohammad Murad de către SRI şi SIE, dar dosarul catalogat drept secret a fost îngropat. Oare de ce?

Turismul românesc sufocat de comitete şi comiţii

Supranumit Prinţul Litoralului Românesc, Mohammad Murad a ajuns unul dintre şefii turismului estival, că Allah – „Cel milostiv, îndurat” – este mare. Din iunie 2011 a fost uns preşedinte al Federaţiei Patronatului la acest capitol, militând plenar alături de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism, condusă de Lucia Morariu, în interesul naţional, vezi Doamne. Ambele organizaţii îşi au sediul în Bucureşti, pe str. Horia Măcelariu nr. 59 din Băneasa, la doi paşi de Hotelul Phoenicia al libanezului.

Dar patronatul din turism nu se rezumă la cei doi, deoarece la aceeaşi partitură mai cântă şi alte asociaţii de profil prietene, cum sunt: Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului – Litoral (condusă de agenţia de turism Mistral Voyager din Constaţa, secretar general Florentina Boariu), Federaţia Asociaţiilor de Promovare a Turismului (preşedinte Corina Martin), Organizaţia Patronatului din Turismul Balnear (preşedinte Nicu Rădulescu), Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (preşedinte Marilena Stoian), Federaţia Industriei Hoteliere din România (preşedinte de onoare Viorel Păunescu şi executiv Marin Stancu), Asociaţia Naţională a Organizatorilor de Conferinţe şi Expoziţii din România (preşedinte Paul Mărăşoiu), Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii (preşedinte Dan Matei Agathon) şi Asociaţia „Cele mai frumoase sate din România” (preşedinte Nicolae Marghiol).

Cochetărie cu mass media

Mohammad Murad, de profesie medic, dezvoltă afaceri în domeniul hotelier, construcţii, fast-food, conserve din carne şi semipreparate congelate, prelucrarea şi conservarea legumelor şi fructelor, condimente, dar şi mass media i-a făcut întotdeauna cu ochiul. Mai întâi a cumpărat de la Dan Tănăsescu postul Cosmos TV, dar investiţia s-a dovedit păguboasă.

Ulterior a încercat să achiziţioneze postul tv N24 de la fraţii Păunescu, dar afacerea nu s-a finalizat. La sfârşitul anului 2009 a încercat să cumpere ziarul Cotidianul de la Sorin Ovidiu Vântu, când acesta dorea să-l închidă, dar omul nu i l-a vândut, cu toate că tratativele ajunseseră într-un punct destul de avansat. Până la urmă a cumpărat Money Channel, dar din 1 aprilie 2015 postul nu mai emite, urmând să se rebrenduiască şi să se relanseze sub titulatura Money News.

Un băiat de băiat, având mulţi prieteni

Pe lângă prietenia strânsă cu duetul Ion Iliescu – Viorel Hrebenciuc, pe care l-a însoţit adesea în călătorii de afaceri, în calitate de sponsor principal, Mohammad Murad a întreţinut în permanenţă bune relaţii şi cu exponenţi ai altor formaţiuni politice. Cum este cazul fostului premier Călin Popescu Tăriceanu, căruia i-a vândut (cel puţin aşa se zice) un apartament de lux în cartierul Coral Beach din Năvodari, după ce primarii liberali i-au pus libanezului la dispoziţie trei terenuri pentru astfel de construcţii.

Sau al Graţielei Gavrilescu, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor din actualul cabinet, fostă susţinătoare ferventă a lui Murad, pe vremea când era viceprimar al Ploieştiului şi doctorul trebuia să câştige neapărat o licitaţie pentru nişte terenuri, ca să-şi continue investiţia imobiliară. Şi a câştigat licitaţia degajat, după ce a promis primăriei cinci microbuze şi alimente în valoare de două miliarde de lei vechi, drept cadou.

Dan Coste